Leena Oksanen

Referenties

De kracht van Do-In is helend!

Na jarenlang andere vormen van yoga beoefend te hebben, biedt Do-In Yoga en tal van nieuwe ervaringen. Na afloop van de les voel je dat alles in je lijf weer stroomt. Rugklachten en een serieuze knieblessure zijn na enkele cursusdagen verdwenen en ik kan weer ontspannen op mijn matras liggen. De kracht van Do-In is helend!

Groetjes, Gerjó Pieters-Mestrom

Veel baat bij Do-In Yoga lessen in Nijmegen

Na een periode van ernstig ziek zijn en qua energie vanuit een nulpunt te moeten beginnen, ben ik met Do-In Yoga bij Leena begonnen.
Ik heb veel baat gehad bij de meridiaan- en ademhalingsoefeningen, die ik mocht opschrijven zodat ik ze ook thuis kon toepassen.
Het heeft me een stuk genezing gebracht. Dankbaar!

Groetjes,
Antoinette

Do-in yoga, een aanrader

Do-in Yoga is een aanrader voor wie wil ontspannen en goed in z’n vel wil zitten. Do-In Yoga bij Leena wordt op een verantwoorde en kundige manier gegeven, ze houdt rekening met ieders kunnen en ieders lichamelijke klachten. Dus ook als je ergens last van hebt kun je hieraan deelnemen. Het zijn geen zware oefeningen.
Ik doe al een paar jaar regelmatig mee en ga elke keer na afloop heerlijk ontspannen, warm en tevreden naar huis. Zelf heb ik een onderrug probleem en ik merk dat deze vorm van yoga daar erg goed voor is. Als ik een paar keer niet geweest ben krijg ik weer meer last.
Daarbij vind ik Leena een erg prettig persoon met een aangename stem om naar te luisteren.

Caroline

My favourite yoga classes

The Do-in yoga lessons with Leena are my favourite yoga classes I’ve ever done. Because my Dutch is very basic, Leena always offers to help me with some poses I struggled with and explains them to me again after the lesson. I find the lessons so refreshing and relaxing, good for both the mind and the body. It also gives me a lot of ideas about what kind of exercises I can do at home when I feel stressed or just to stretch after a long day in the office. It’s the perfect work-out for people of all ages and experience, because we are always shown easier or more difficult variations of a particular pose. I’m looking forward to my lesson every week. Thank you so much Leena for this wonderful yoga experience!

Tajda

Prettige Do-In Yoga lessen

Leena bedankt voor de prettige Do-In Yoga lessen. Ik geniet van de balans in je lessen tussen uitleg over waarom we tijdens de les doen wat we doen en het bezig zijn. Voor mij zijn de lessen een goede manier om wat minder in gedachten te zijn en wat meer mijn lichaam te ervaren. Na de les begin ik met een frisse blik en veel energie aan de dag.

Anne

Do-In Yoga voor ouderen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, de belangrijkste reden waarom ik yoga doe is dat ik veel te stijf ben in mijn lichaam. Ik heb een jaar fitness gedaan en dat was of te zwaar of oer vervelend. Een kwartier lang op zo’n fiets die niet vooruit komt! Waar de ander als herboren vandaan kwam, kwam ik er als gebroken uit.

Ouderen yoga was voor mij een heel goed alternatief. Voordat ik bij jou op yoga kwam kon ik vaak niet fatsoenlijk meer opstaan door de pijn en de stijfheid in mijn benen en rug. Mede omdat ik de afgelopen vier jaar ieder jaar een nieuwe heup of een nieuw schoudergewricht heb gekregen heeft mijn lichaam en met name mijn spierkracht en flinke optater gekregen en moest dat in de eerste periode met fysiotherapie opgelost worden. Om dat soepel te houden (en dat lukt steeds beter) kom ik bij jou de yoga oefeningen doen. In het begin kon ik absoluut niet in de kleermakerszit, dat gaat nu al steeds beter. Daarbij komt dat het ook een heel fijne sfeer is tijdens de oefeningen.

Het is een heel rustige vorm van beweging. Er wordt niet van je verwacht dat je een yoga doet waarbij je in onmogelijke houdingen moet liggen. Dat gaf bij mij althans de doorslag.

Met vriendelijke groet, Wim Wille

Persoonlijke aandacht in ontspannen sfeer

De Do-In Yoga cursus voor ouderen in afgestemd op de fysieke mogelijkheden van het oude wordende lichaam. Docente biedt alternatieven voor oefeningen die men als belastend kan ervaren.

Groeten van Jan

Gevarieerde les op woensdagochtend voor senioren

Ik heb al heel wat jaartjes elke woensdagochtend een uurtje yoga op mijn programma staan. Ik kijk er elke week naar uit en voor je het weet is het uurtje alweer voorbij.  Het prettige is, dat er veel gevarieerd wordt. Het is geen week hetzelfde. Ik voel me er heel lekker bij en ik hoop er nog lang mee door te gaan.

Groetjes, Marie-Jose

Wat je kunt doen en bereiken in de Shiatsu

We hadden nog nooit aan Shiatsu gedaan. In deze shiatsu basiscursus gegeven door Leena hebben we veel geleerd en hierin kennis gemaakt, wat je kunt doen en bereiken in de Shiatsu. Je oefent twee aan twee, vooral de drukpunten in je lichaam vonden we leerzaam om te doen. Je kunt dit later eventueel op elkaar toepassen. Daarna lekker ontspannen en op je in laten werken. Je krijgt hierdoor een betere doorstroming en blokkades worden opgeheven, dit was de dagen erna goed te merken in ons lichaam. Natuurlijk is een gezonde voeding en levensstijl hier ook van belang, waar je zelf verbetering in kunt brengen.

Groetjes van Yvonne en Jan

Bijna hoofdpijn vrij door shiatsutherapie

Ik heb bij Leena shiatsutherapie gedaan, vanwege aanhoudende hoofdpijnklachten. De standaard medische methodes hebben bij mij nooit de gewenste oplossingen geboden om van mijn spierspanningshoofdpijn af te geraken. Leena heeft met 5 sessies bij mij bereikt dat ik nu zelden nog hoofdpijn heb. Naast de massages die Leena gaf, heb ik ook thuis gewerkt met de oefeningen die Leena mij gegeven had. Deze oefeningen kostte mij minder dan 10 minuten, waardoor het ook niet teveel moeite was om te doen. In het begin deed ik de oefeningen elke dag, maar later nog maar 2 of 3 keer per week. Nadat ik gestopt was met de therapie bij Leena, ben ik de oefeningen blijven uitvoeren, maar steeds minder. Nu doe ik het alleen als ik merk meer hoofdpijn te krijgen. Deze oefeningen hebben bij mij het effect dat ik volledig ontspan en dat de spierspanning verdwijnt en dus ook de hoofdpijn. Hoe fantastisch is het dat ik nu een methode heb om bijna hoofdpijn vrij door het leven te kunnen gaan, zonder al die hoofdpijnmedicatie.

Leena, nog heel erg bedankt!

Groeten,
Eva