Leena Oksanen

Yoga Nidra

Nidra betekent ”slaap”, yoga betekent verbinding en evenwicht. Yoga Nidra is een staat van algehele balans, waarin het lichaam en geest in harmonie worden gebracht. Een staat van ontspanning die veel dieper gaat dan slaap. Liggend op de vloer in een comfortabele houding maak je een reis door het lichaam.

Bodyscan, ademhalingsoefeningen en Yoga Nidra meditatie  zorgen dat je in de diepere lagen van je bewustzijn komt, in een staat tussen waken en slapen in. Yoga Nidra vermindert de fysieke en mentale onrust (stress) , waardoor je dichter bij je zelf komt. Je leert je energie positief in te zetten voor je doelen en prestaties. Je hervindt je natuurlijk balans en word je bewust van de krachtige levensenergie die in jou aanwezig is. Door het beoefenen van Yoga Nidra kun je je leven weer nieuwe impulsen geven, je krijgt inzichten die anders verborgen blijven.

De les begint met beweging, voorbereidende oefeningen om spieren en gewrichten los te maken, daarna volgen yoga strekkingen en torsies. Zo wordt algehele lichamelijk ontspanning bevordert waardoor je goed voorbereid begint met Yoga Nidra.

Lesrooster