Leena Oksanen

Massage workshop

Wil je graag leren masseren?
In een massageworkshop leer je basistechnieken van shiatsu om een ontspannende massage te kunnen geven aan je familie, vrienden of je partner. Met shiatsu massagetechnieken kun je ook lichamelijke klachten verhelpen of verlichten.

Shiatsu basisworkshop

Do-In Yoga oefeningen: Voor de massage oefeningen gaan we met Do-In Yoga oefeningen ons eigen ki (energie) ervaren en laten stromen.
Massage oefeningen: Shiatsu wordt traditioneel gegeven op de grond op een speciale futonmat. Je leert basishoudingen om de voor-, achter- en zijkant van het lichaam van de ontvanger goed te kunnen behandelen. Je leert masseren vanuit een ontspannen houding waardoor je makkelijk je gewicht kunt verplaatsen zodat je centrum vrij is en onderrug gesteund wordt. De beweging en het drukken wordt gegeven vanuit de hara (buik in het japans), het centrale zwaartepunt van het lichaam. Zo wordt de stroming van ki (energie) in het lichaam in gang gezet, het lichaam komt weer in balans.

Zelf meenemen
Voor de oefeningen tijdens de workshop neem je een lig/kampeermat mee en een slaapzak of grote deken. Neem ook een grote handdoek mee. Yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig. De massage wordt door de kleren heen gegeven. Het is aan te raden om loszittende katoenen kleding aan te doen, zoals een t-shirt en een joggingbroek.

 

Shiatsumassage & Do-In Workshop

shutterstock_106917209 bw2

Wat kun je verwachten?
Shiatsumassage in tweetallen
Meditatie om bij jezelf te komen
Grondingsoefeningen om aanwezig te zijn
Door zelfmassage je energie laten stromen

Meditatie:
Aandacht bij jezelf. Door meditatie- en concentratieoefeningen kom je uit je hoofd en voel je weer één met je lichaam en geest.
Groningsoefeningen:
De grondingsoefeningen brengen je aandacht naar de aarde zodat je met je voeten stevig op de grond komt te staan me het zwaartepunt in je Hara (Japans woord voor buik, centrum van je kracht).
Meridiaan zelfmassage van top tot teen:
Je wordt je bewuster van je lichaam en laat je eigen Ki (energie) stromen.

Shiatsumassage in tweetallen
Aandacht bij de houding
Belangrijk tijdens het masseren is om te leren met je aandacht in je Hara te blijven en daardoor te masseren vanuit een ontspannen houding.
Massage in tweetallen

Tijdens de workshop leer je een aantal belangrijke acupressuurpunten toe te passen bij jezelf en een ander.Die kun je dan in het dagelijks leven toepassen; thuis of op je werkplek.
Na afloop krijg je de oefeningen mee. Zo kun je thuis gaan oefenen met shiatsumassage en do-in.

Voor wie: individuen en tweetallen die geïnteresseerd zijn in het geven en ontvangen van een (zelf)massage.

Waar en wanneer?

Op dit moment staat er geen massageworkshop gepland .

Voor Wie: tweetallen en individuen die geïnteresseerd zijn in ‘n massage geven en ontvangen

Aanvragen voor een massageworkshop: stuur een e-mail of bel Leena: 06-4923 1117