Leena Oksanen

Shiatsu massage

Wat is Shiatsu?
Shiatsu kent zijn oorsprong in de Traditionele Chinese Geneeskunde, een eeuwenoude oosterse geneeskunst. De massagevorm is ontwikkeld in Japan, en wordt ook wel drukpuntmassage genoemd. “Shi” betekent vinger en “atsu” betekent druk oftewel druk met je vingers.

Hoe werkt Shiatsu?
De oosterse geneeskunde gaat ervan uit dat de mens en omgeving zijn verbonden door Ki; de levensenergie. De Ki stroomt in het lichaam door onzichtbare kanalen, meridianen (energiebanen). De meridianen zijn verbonden met het fysieke lichaam, inwendige organen en geest. Het doel van shiatsu massage is om de algehele vitaliteit in het lichaam te bevorderden en lichaamseigen, zelfgenezende kracht naar boven te brengen. Als de Ki onbelemmerd door de meridianen kan stromen voelen we ons levendig en vitaal.

Indien de Ki verstoord raakt of stagneert kunnen er klachten ontstaan. Door druk uit te oefenen op de drukpunten en meridianen, worden de blokkades opgeheven en wordt pijn bestreden. Met behulp van manuele technieken zoals rotaties van gewrichten en strekkingen van de ledematen ontstaat er meer ruimte in het lichaam waardoor het ontspant en in balans komt.

Cadeaubon3