Leena Oksanen

Over Leena Oksanen

IMG_4352_nieuw_2B

Shiatsu coaching, Do-In en Yoga en meditatie

Shiatsumassage – thuiskomen in je lichaam 
Toen ik 17 jaar geleden kwam aanraking met shiatsu massage voelde het als thuiskomen. De rust, en diepe ontspanning die ik ervoer tijdens de shiatsu behandeling brachten mij terug naar mijn oorsprong. Ik ben geboren in Finland, een land van duizenden meren, uitgestrekte wouden en eindeloze stiltes. Ik woon al meer dan 30 jaar in Nederland. Ik ga regelmatig terug naar Finland om mijn oorspronkelijke zelf weer te terug te voelen want een Finse, dat blijf in mijn mij hart.

In 2004 begon ik aan een opleiding shiatsu- en stoelmassage in Arnhem. Na mijn opleiding ben ik gaan werken als stoelmasseur bij verschillende bedrijven o.a. bij Philips en ING bank. Sinds 2010 tot 2019 heb ik met veel toewijding stoelmassages gegeven aan de zorgpersoneel in Radboudumc te Nijmegen.

Een van de mooie kanten van mijn werk als shiatsu therapeut is dat ik mensen letterlijk onder mijn handen voel ontstressen. De effecten van shiatsu zijn snel merkbaar. De massage lost blokkades op en hierdoor komt de zelf genezende kracht van het lichaam op gang. Door regelmatige behandelingen worden lichamelijke klachten minder of verdwijnen helemaal. Het lichaam komt in balans, de energie gaat stromen en je kan weer ontspannen. Ik ben me verder gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde en heb de opleiding bij Qing Bai te Nijmegen tot shiatsu therapeut gevolgd en in 2009 voltooid. Tussentijds heb ik een therapeutische opleiding shiatsumassage afgerond. Vanaf 2006 tot heden heb ik shiatsu praktijk aan huis.

Jezelf helen door Do-In Yoga
Do-In laat de energie in het lichaam circuleren en zo worden blokkades en pijnen vanzelf opgelost. Door meridiaanbanen in het lichaam te strekken, het lichaam wakker en warm maken met kloppen, kneden en punten te drukken met je handen kan je zelfhelende vermogen van het lichaam activeren.  Energetische (losmaak) oefeningen maken het lichaam en geest vrijer en speelser om te bewegen op jou unieke manier. Vanuit de verbinding met je kernkracht (in het japans Hara of buik) komen alle beweging op gang. De twee polariserende krachten Ying en Yang vloeien in elkaar over en je voelt weer verbinding met jezelf, aarde (yin) en het geheel (yang). Alles komt weer in balans, je ervaart meer soepelheid en bewegelijkheid in het lichaam en de geest komt tot rust. Ervaring in Yoga is niet nodig. Deze oefenvorm is geschikt voor iedereen.

Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden
Volgens de oosterse visie is lichaam en geest met elkaar verbonden. Alles beïnvloedt onze energetische systeem: de ritme van onze ademhaling, de emoties, de seizoenen en het weer. Door middel van technieken uit oosterse leer, Shiatsu, Do-In Yoga en meditatie kun je gezonder en uitgebalanceerd leven leiden. Als shiatsu therapeut leer ik je  shiatsu-en Do-In technieken en hoe je zelf je lichamelijk klachten kunt verminderen, spanningen en pijn verlichten. Naast Do-In Yoga geef ik Yoga Nidra meditatie en Restorative Yoga groepslessen in Nijmegen.

Zie ook: Do-In Yoga, Restorative Yoga en Yoga Nida meditatie lessen de lesrooster voor tijden en locaties.