Leena Oksanen

Over Leena Oksanen

IMG_4352_nieuw_2BMijn naam is Leena Oksanen. Ik ben geboren in Finland, een land met uitgestrekte wouden en eindeloze stiltes. Daar heb ik mijn jeugd doorgebracht tot ik ging studeren in Italië. De cultuur, de taal, en het Italiaanse levensgevoel hebben mijn leven enorm verrijkt. Tijdens mijn studie textiel- en modeontwerpen in Florence leerde ik mijn Nederlandse man kennen. Na mijn studie verhuisde ik naar Nederland. We hebben samen twee kinderen grootgebracht. In Nederland heb ik een aantal jaren in de textielbranche gewerkt.
12 jaar geleden kwam aanraking met shiatsu en het voelde als thuiskomen. De rust, en diepe ontspanning die ik ervoer tijdens de shiatsu behandeling brachten mij terug naar mijn oorspong. Ik ontdekte ook dat shiatsumassage geven net zo rustgevend werkt als ontvangen. Zo begon ik aan de basisopleiding shiatsu- en bedrijfsmassage bij Shiatsu in Bedrijf te Arnhem. Na het behalen van mijn diploma ben ik gaan werken als stoelmasseur bij verschillende bedrijven zoals Philips en ING bank. Sinds 2010 is Radboudumc een vaste opdrachtgever. Daarnaast heb ik een shiatsu praktijk aan huis.
Een van de mooie kanten van mijn werk als shiatsu therapeut is dat ik mensen letterlijk onder mijn handen voel ontstressen. De effecten van shiatsu zijn snel merkbaar. De massage lost blokkades op en hierdoor komt de zelfgenezende kracht van het lichaam op gang. Door regelmatige behandelingen worden stressgerelateerde klachten minder of verdwijnen helemaal. Het lichaam komt in balans, de energie gaat stromen en mensen voelen zich ontspannen en tegelijkertijd alert. Ik ben me verder gaan verdiepen in Oosterse geneeskunde en heb de opleiding bij Qing Bai te Nijmegen tot shiatsu therapeut gevolgd en in 2009 voltooid.

De oosterse visie op gezondheid en ziekte spreekt me aan. Lichaam en geest zijn niet van elkaar gescheiden. Alles beïnvloedt je energetische systeem: het lichaam, de emoties, persoonlijke omstandigheden en te weinig rust nemen.
Een belangrijk onderdeel van de shiatsu is Do-In. Dit is een Japanse bewegingskunst waarbij strekkingen en zelfmassage de energie in het lichaam laten stromen. Do-In is een vorm van yoga en een goede manier om spanningen kwijt te raken en je energieker te voelen. Als shiatsu therapeut leer ik mensen hoe ze met hulp van Do-In zelf hun klachten kunnen verminderen en spanning en pijn kunnen verlichten.
Gaandeweg ben ik me steeds meer op Do-In gaan richten en heb daarvoor een aanvullende opleiding gevolgd. Met Do-In leer ik mensen hun lichaam beter te leren voelen en manieren om hun eigen energie in balans te brengen. Momenteel geef ik groepslessen op verschillende locaties in Nijmegen.

Zie ook: Do-In Yoga lesrooster voor tijden en locaties.